KSK Oostnieuwkerke 2 - 1 KSV Rumbeke

Wedstrijd Akern op zondag 10 september 2023 om 15:00

Verslag wedstrijd

Zondag 10 september 2023 gingen de mannen van trainer Geert Broeckaert richting KSK Oostnieuwkerke voor de mandelderby.

In het tropisch Oostnieuwkerke moesten onze Bricx-mannen aan de bak voor de tweede speeldag in eerste provinciale. Vanaf het begin kon de thuisploeg al eerste keer dreigen en onze goalie E. Martens was attent en kon een redding uit zijn mouw schudden. Het was zwoegen en zweten om de match in evenwicht te houden. Op het kwartier een vrije trap voor KSVR. S. De Rechter nam deze voor zijn rekening en zag zijn schot nog net wegtikt worden door de keeper. Beide ploegen zochten naar de aansluitingstreffer, maar het was M. Tyvaert die in minuut 38 de 0-1 tegen de netten kon knallen, nadat K. Claeys een perfecte assist bezorgde. We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft stond de thuisploeg gretig op het veld. In minuut 53 kwam Oostnieuwkerke op gelijke hoogte (1-1). Voor onze mannen was het echt wroeten en puffen. In minuut 68 was het hek van de dam en de thuisploeg klom op voorsprong (2-1). KSVR bleef niet bij de pakken zitten en wilde resoluut de gelijkmaker scoren. KSVR kon naar het einde toe de thuisploeg in bedwang houden en de kansen werden opgestapeld, de ene na de andere werden voorgeschoteld maar de afwerkingen lieten de wensen over. In de slotseconde, de grote kans voor gelijkmaker, maar de thuisgoalie pakt het leer op de doellijn. Jammer maar helaas moesten we met een ontgoocheling het veld verlaten met een 2-1 verlies in deze mandelderby.

A.s. zaterdag 16 september 2023 ontvangen we KSV Diksmuide om 20u op het Rumbeekse Sportpark.